Selección de reportajes de F. Candel

Tele/eXprés

«“Candel, Candel – me gritaban –, a ver si escribes sobre esto el sábado en el Tele/ eXprés”. La fe de la gente en los periódicos continuaba siendo inconmensurable.» 

Francisco Candel, Crónicas de marginados, p. 311

«El diari Tele/eXprés va ser fundat a Barcelona l'any 1964 sota la mà de Jaume Castell, però fins a la seva desaparició va tenir diversos editors [...]. Tele/eXprés va començar sent un diari de tarda però els últims mesos (des de 14 de març de 1980) va passar a sortir al matí. La llengua en el que estava escrit era el castellà però el diari incloïa un setmanari cultural en català; la tendència de la publicació era progressista. A més de Manuel Vázquez Montalbán van col·laborar altres periodistes reconeguts de l'època [...]» GUILLAMET, Jaume et MAURI, Marcel [dir.], Catàleg de l’obra periodística de Manuel Vázquez Montalbán, Estudis de Periodisme de la Universitat Pompeu Fabra, 2003-2004

Esta sección recoge algunos de los numerosos reportajes de Francisco Candel que el escritor no incluyó en sus propios libros (ver libros/articulos y libros/reportajes).

  • Acercamiento a Andalucia, Destino, 5 de mayo de 1977, p18-19

 

 

(Continuará...)